В ГЕРБ има сериозни разногласия заради разпределянето на власт и

...
 В ГЕРБ има сериозни разногласия заради разпределянето на власт и
Коментари Харесай

БСП: ГЕРБ се разпада. Преядоха с власт и пари

 В ГЕРБ има съществени различия поради разпределянето на власт и пари. В Българска социалистическа партия също има вътрешни несъгласия, само че не по такива аргументи, съобщи Корнелия Нинова.
Според нея, последните кавги в ГЕРБ демонстрират, че партията се разпада.

" Спорът сред кмета на ГЕРБ в Хасково и депутата на ГЕРБ е по същата причина - за назначения, за “калинки “, за въздействие. Просто се разпадат от вътрешната страна. Това е преяждането с власт ", означи Нинова.

В Българска социалистическа партия са налице по-скоро междуличностни спорове, изясни водачът на Българска социалистическа партия.

Тези в партията, които работят за коалиция с ГЕРБ, би трябвало да са наясно, че това няма да стане, уточни тя. 

По думите й сходно обединяване е рисково за страната, защото когато лявото и дясното се съберат, изчезва алтернативата, политиката и всичко става статукво за ползи, власт и пари. В такива случаи избуяват други, рискови обединения, сподели още водачът на Българска социалистическа партия. 

Тя посочи, че все още не са обсъждани процедури за изключване на тези, които работят за обединяване с ГЕРБ. 

През ноември Българска социалистическа партия ще внесе собствен план за държавен бюджет 2018, сподели Нинова.

Тя добави, че другият приоритет за групировката до края на тази година ще бъде антикорупционното законодателство. Предстои разглеждането на проектозаконите на ГЕРБ и Българска социалистическа партия, по тематиката ще се организира и съвещание на консултативния съвет при президента, напомни тя. 

Според нея е невероятно двата плана да бъдат обединени в един закон, който да бъде гласуван в Народното събрание, защото са налице кардинални разминавания. 

Комисията по досиетата би трябвало да бъде закрита, тъй като изчерпа своите функционалности и ще бъде употребена като инструмент за разделяне на обществото, като " бухалка ", изключително в ръцете на Антон Тодоров, добави Нинова. 

Тя посочи, че Българска социалистическа партия не цели да се крие информация, защото предлага архивът на комисията да се трансферира в институт по историческата памет, до който да има достъп всеки български жител.
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР